До реєстру корупціонерів за 100 днів потрапили майже 1,5 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До реєстру корупціонерів за 100 днів потрапили майже 1,5 тис. осіб

Кримінал
635
За 100 днів роботи до Реєстру корупціонерів внесено відомості про 1482 осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
Про це повідомляє прес-службу НАПКА.
“Сьогодні, 14 травня, виповнюється 100 днів відтоді, як на сайті Національного агентства почав роботу Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. За цей час до Реєстру внесено відомості про 1482 людей, всього в Реєстрі понадш 25 000 записів в щодо осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення”, – відзначили в агентстві.
У реєстрі передбачено функцію самостійного безкоштовного отримання фізичними і юридичними особами – учасниками публічних закупівель вищевказаної інформаційної довідки, чим виключено корупційну складову. “З початку роботи реєстру самостійно сформовані й отримані фізичними/юридичними особами 19 680 таких довідок. Водночас Національне агентство надало 363 витяги з реєстру за зверненням в установленому порядку фізичних осіб”, – зазначили в НАЗК.
Загалом з початку роботи реєстру оброблено 3350 електронних копій судових рішень, на підставі яких до нього внесено відомості про:
  • 1398 людей, яких судом визнано винними та притягнуто до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;
  • 84 людей, яких притягнуто до дисциплінарної відповідальності за вчинення пов’язаних з корупцією правопорушень.
Переважну більшість осіб, відомості про яких внесено до реєстру, притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації), вказали в агентстві.
Водночас, як зазначається, за вказаний період на законних підставах з реєстру вилучено відомості про 6 людей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас