Міжбанк: У вівторок очікується зростання активності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: У вівторок очікується зростання активності

Валюта
1318
У вівторок на міжбанку ми очікуємо зростання активності як з боку вітчизняних компаній, так і з боку іноземців. Обсяги операцій складуть до 430 млн доларів при здійсненні до 540 угод при загальному настрої учасників ринку на подальше зміцнення гривні.
Основним “винуватцем” падіння валютних котирувань буде сьогоднішній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Очікується активна скупка українських гривневих облігацій нерезидентами, що збільшить продаж валюти на міжбанку. Причому це відбуватиметься як сьогодні, так і завтра (дата розрахунку за куплені папери).
Допоможуть гривні сьогодні ще кілька додаткових чинників:
1) Компаніям необхідна гривня для виконання своїх поточних господарських операцій, що змушує їх продавати повний обсяг валютних надходжень, а не тільки обов’язкові 30%;
2) Зниження котирувань готівкового ринку, що забезпечує міжбанк припливом дешевої валюти через операції банків по валютній позиції;
3) Просідання ліквідності в банківській системі. На ранок вівторка коррахунки банків впали майже на 3,6 млрд гривень до 56,1 млрд. Дефіцит гривні відчувається у більшості середніх і дрібних фінустанов.
Тому, як і вчора – психологічно учасники ринку налаштовані на подальше зміцнення позицій нацвалюти. НБУ буде користуватися ситуацією, що склалася, і викуповувати надлишок долара на міжбанку в «анонімному» форматі. Спекулянти активно попрацюють у форматі “в дві сторони”, а також при сприятливому для них розвитку подій будуть грати “на пониження”.
Мінфін прогнозує на сьогодні коридор по долару в межах 26,00-26,20 гривень при ціновому диктаті з боку великих покупців, а також чіткій залежності котирувань від поведінки Нацбанку з виходом/невиходом на торги з інтервенціями і головне – його ціни викупу долара.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,12 / 26,13
євро – 29,40 / 29,43
російський рубль – 0,399 / 0,3996
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас