АМКУ пояснив, чому відмовився визнавати монополістами Київстар і Vodafone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пояснив, чому відмовився визнавати монополістами Київстар і Vodafone

Фондовий ринок
1798
У відповідь на чергову спробу lifecell через суд визнати «Київстар» і Vodafone монополістами, оскарживши рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), державний уповноважений відомства з питань ринку телеком-послуг Марія Процишен розповіла про позицію регулятора.
Lifecell просив Антимонопольний комітет визнати операторів Kyivstar і Vodafone монополістами тому, що ті встановили загороджувальні тарифи на дзвінки в інші мережі, використовуючи своє домінуюче становище. За словами Процишен, АМКУ відмовив lifecell в визнанні операторів Vodafone і Kyivstar монополістами з двох причин:
Оператор неодноразово змінював вимоги за своєю заявою, в результаті зупинився на необхідності встановити цінове регулювання для своїх конкурентів, залишивши вільним ціноутворення для себе.
lifecell звузив рамки дослідження ситуації на ринку до періоду з 1 січня 2012 року до 30 червня 2015 року та однієї області порівняння, і відмовився їх розширювати. Рішення приймалося і буде переглянуто тільки щодо цього часового періоду. Однак відтоді ситуація на ринку істотно змінилася, в тому числі через впровадження MNP.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас