Трамп: Ми будемо брати з Китаю десятки мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп: Ми будемо брати з Китаю десятки мільярдів

Світ
765
Сполучені Штати в торгових відносинах з Китаєм перебувають на тому щаблі, на якому хочуть перебувати після того, як вашингтонська адміністрація підвищила мита на китайську продукцію. Відповідне повідомлення американський лідер Дональд Трамп розмістив у неділю в Twitter.
“Ми перебуваємо саме там, де хочемо бути з Китаєм. Пам’ятайте, що вони порушили домовленості з нами і спробували переглянути умови (обговорюваної торгової угоди). Ми будемо брати з Китаю десятки мільярдів доларів в митах. Експортери (китайської) продукції можуть самі виробляти її в США (в ідеалі) або імпортувати її з країн, які не обкладаються митом”, – написав президент.
За його словами, Вашингтон направить отримані від введених мит кошти на розвиток сільського господарства. Частину отриманої при цьому продукції “роздадуть голодуючим в різних країнах по всьому світу”, сказав глава держави.
Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп дав вказівку своїй команді приступити до підготовки до введення підвищених мит на китайські товари вартістю ще на 300 млрд доларів.
Відзначимо, що підвищення мит на імпортовані США китайські товари вартістю 200 млрд доларів на рік, яке очікувалося ще з 1 січня, але неодноразово відкладалося, набуло чинності 10 травня. Як пише The Wall Street Journal, відстрочка, надана президентом США Дональдом Трампом, сплила, як він і погрожував весь цей тиждень. Тепер китайські товари будуть обкладатися митами за ставкою 25%, а не 10%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас