У Нацкомісії з енергетики відібрали побутові відходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацкомісії з енергетики відібрали побутові відходи

Казна та Політика
221
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомила, що з 1 травня втратила повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів у зв’язку зі вступом в силу окремих положень закону України “Про житлово-комунальні відходи”.
НКРЕКП отримала повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів в кінці 2016 року, відповідно до закону “Про НКРЕКП”. Комісія була уповноважена регулювати (ліцензувати і встановлювати тарифи) діяльність у сфері переробки та захоронення побутових відходів суб’єктів, які обслуговують населені пункти чисельністю понад 100 тис. осіб, а також експлуатують об’єкти потужністю понад 50 тис. тонн або 200 тис. кубометрів побутових відходів на рік. У 2017-2018 рр. регулятор видав понад 50 ліцензій у сфері захоронення побутових відходів. Комісія регулювала діяльність 33 ліцензіатів.
Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла нову редакцію закону “Про житлово-комунальні послуги” 9 листопада 2017 року. Закон став четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності (раніше були прийняті закони “Про енергоефективність будівель”, “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, “Про Фонд енергоефективності”).
Згідно з перехідними положеннями до закону, документ вступає в силу на наступний день після його опублікування і вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності, за винятком п.7 ч.1, п.10 ч.2, п.2 ч. 4 ст.7, ч.3 ст.11, абз.1 і 2 ч.5 ст.18, ч.1 ст.26, які вводяться в дію з 1 травня 2019 року.
Укладені до набрання ним чинності договори про надання житлово-комунальних послуг продовжать дію ще протягом одного року після вступу в силу закону. Протягом цього терміну співвласники багатоквартирних будинків повинні прийняти рішення про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електроенергії та природного газу).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас