Гройсман про ренаціоналізацію Приватбанку: будемо захищатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман про ренаціоналізацію Приватбанку: будемо захищатися

Фондовий ринок
5798
Прем’єр Володимир Гройсман відповів журналістам на питання, чи готовий уряд віддати Приватбанк Ігорю Коломойському в разі, якщо таким буде рішення суду.
За словами Гройсмана, є дві фундаментальні речі, які стосуються Приватбанку. По-перше, Приватбанк сьогодні є державним і докапіталізованим, на що було витрачено 155 млрд грн державних коштів. Крім того, банк знаходиться у дуже доброму стані.
“Третя позиція. Його націоналізація відбулась внаслідок рішень НБУ. Уряд не визначав його стан. Нацбанк визначив, що він є неплатоспроможним. І було тільки два варіанти: ліквідація банку з 20 млн вкладників. Не дай боже його ліквідувати – це катастрофа. І другий – це націоналізувати”, – розповів прем’єр.
Він нагадав, що після висновку НБУ питання націоналізації розглядалось на РНБО, потім – урядом.
“Тому пріоритети залишаються абсолютно чіткими. Перше, банк стабільний і має бути стабільним. Друге – кошти вкладників мають бути захищені і 155 млрд грн державних грошей мають бути захищені. Ось три позиції, за які уряд буде боротись і жодних інших компромісів бути не може”, – заявив голова уряду.
Він також зазначив, що на сьогодні стосовно Приватбанку є безліч міжнародних і внутрішніх судів. “Будем боротись, щоб всі рішення, прийняті урядом, були відстояні в національних судах і захищений державний інтерес”, – підсумував Гройсман.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас