У Китаї прокоментували підвищення мит Трампом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї прокоментували підвищення мит Трампом

Світ
759
Президент США Дональд Трамп у п’ятницю, 10 травня, розпорядився ввести мита на ввезення в Сполучені Штати китайських товарів ще на 300 млрд доларів. Таким чином, тарифи покриють весь імпорт з Китаю. Віце-прем’єр Лю Хе сказав, що Китай і Сполучені Штати домовилися про проведення торгових переговорів у Пекіні після підвищення мит на китайські товари ще на 300 млрд доларів.
Про це пише Reuters.
Лю Хе висловив стриманий оптимізм при досягненні угоди, але сказав, що є “принципові питання”, за якими Китай не відступить.
“Переговори не перервані”, – сказав Лю, головний представник Китаю на переговорах.
“Навпаки, я думаю, що невеликі невдачі є нормальними і неминучими в ході переговорів обох країн. Заглядаючи вперед, ми як і раніше обережно оптимістичні”, – сказав Лю.
Китай рішуче виступає проти нещодавнього підвищення тарифів у США, і, як нація, країна повинна відповісти на це, сказав Лю невеликій групі китайських журналістів у відеоролику.
“Зараз обидві сторони досягли взаєморозуміння в багатьох відносинах, але, чесно кажучи, є і відмінності. Ми вважаємо, що ці відмінності є важливими по принциповим питанням. Ми абсолютно не можемо йти на поступки щодо таких принципових питань”, – сказав він.
Він додав, що переговори продовжаться в Пекіні, але не повідомив жодних подробиць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас