Американські біологи навчилися створювати стовбурові клітини в 10 разів швидше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські біологи навчилися створювати стовбурові клітини в 10 разів швидше

Технології&Авто
1574
Спочатку вчені проводили дослідження неефективності методу індукування плюріпотентності клітини, в рамках якого одну клітину трансформували в стовбурову. Вона вже потім могла змінюватися залежно від цілей. Цей спосіб дозволяв завершити процес трансформації тільки п’яти клітинам зі 100.
Під час вивчення недоліків цього способу вчені несподівано відкрили, що процес перепрограмування клітин не обов’язково проводити поетапно. Всі попередні роки вчені вважали, що процес перетрансформаціі клітини необхідно проводити етапами, один за іншим, відключаючи гени в клітинах.
Виявилося, що у деяких клітин можна активувати властивості плюріпотентності, не відключаючи їх попередні властивості. В результаті дослідження вчені створили «коктейль» з клітин шкіри, які, не перестаючи бути ними, почали перетворюватися на клітини серця.
Це дозволить у багато разів прискорити процес перепрограмування клітин і підвищить можливість їх вдалої трансформації на 40%.
Раніше вченим з Єврейського університету в Єрусалимі вперше вдалося синтезувати всі три типи стовбурових клітин, з яких складається ембріон людини на ранній стадії розвитку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас