Швидкісний SSD стане особливістю PlayStation 5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидкісний SSD стане особливістю PlayStation 5

Технології&Авто
1005
Заява Sony звучить наступним чином: «Надшвидкісний твердотільний накопичувач – це ключ до нашого наступного покоління. Ми хочемо залишити завантажувальні екрани в минулому, а також дозволити розробникам створювати нові і унікальні ігрові можливості».
Sony вважає, що саме SSD стане ключовою особливістю консолі PlayStation 5. У певному сенсі, це справді може бути більш значним оновленням, ніж нові CPU і GPU, адже накопичувач впливає на процес взаємодії з консоллю і швидкість її роботи. Самі ігри, а також їх рівні або карти будуть завантажуватися набагато швидше. Наявність швидкого накопичувача відкриває нові можливості для розробників, дозволяючи створювати більш «важкі» проекти, не боячись «гальмування» із завантаженням.
За словами Sony можна зробити кілька висновків про накопичувач PlayStation 5.
По-перше, слова про «надшвидкісний твердотільний накопичувач» наштовхують на думку про те, що в новинці буде використаний SSD з інтерфейсом NVMe. Можливо, буде задіяна шина PCIe 4.0, адже її підтримка буде реалізована в процесорах AMD на Zen 2.
По-друге, слова про відсутність завантажувальних екранів можуть вказувати на те, що ігри будуть встановлюватися прямо на твердотільний накопичувач, а значить, нова консоль Sony отримає вельми ємний SSD. Після першої заяви Sony про використання SSD в майбутній PlayStation почали з’являтися припущення, що там буде використаний накопичувач невеликого обсягу під систему, а основним сховищем виступить звичайний жорсткий диск.
Нагадаємо, що консоль Sony PlayStation наступного покоління повинна вийти вже в наступному, 2020 році.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас