Держборг Японії перевищив $10 трильйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Японії перевищив $10 трильйонів

Світ
1045
Державний борг Японії станом на кінець 2018 фінансового року (31 березня 2019 року) становить майже 1103,4 трильйона єн (понад $10 трильйонів).
Про це йдеться в поширеному в п’ятницю офіційному повідомленні міністерства фінансів країни.
“Сума японського державного боргу сягнула найвищих розмірів за всю історію країни. Вона зросла майже на 141 мільярд доларів з останнього дня попереднього фінансового року”, – йдеться в повідомленні телеканалу NHK.
Зазначається, що держборг Японії більш ніж удвічі перевищує розміри валового внутрішнього продукту країни. Це найгірший показник серед членів “Групи семи”, до якої також входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США та Франція.
Головна причина зростання японського держборгу – збільшення бюджетних асигнувань на соціальні потреби у зв’язку з неухильним старінням населення.
Уряд не може покривати потреби лише шляхом податків і змушений вдаватися до випуску державних облігацій, які користуються стабільним попитом і вважаються надійним фінансовим інструментом. На даний час на осіб старше 65 років припадає вже понад 28% населення Японії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас