Ринок напівпровідників чекає обвал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок напівпровідників чекає обвал

Технології&Авто
1040
Очікувані обсяги продажів кремнієвої продукції на цей рік щодо первинних прогнозів знижуються на двозначне число процентних пунктів.
Згідно зі звітом IHS Markit, ринок напівпровідникової продукції скоротиться на 7,4% щодо результатів минулого року. В абсолютних величинах це означає падіння обсягів продажів на $35,8 млрд. до $ 446,2 млрд. Але особливо такі корективи лякають на тлі того, що минула версія оцінки ринкової ситуації, опублікована в грудні 2018 року, передбачала зростання на 2,9%. Картина погіршується стрімко.
Прогнозоване аналітиками IHS Markit на 2019 рік скорочення ринку на 7,4% стане для напівпровідникової промисловості найглибшим падінням з часів світової економічної кризи 2009 року, коли загальні обсяги продажів кремнієвих чіпів просідали на 11%.
Переглянутий прогноз IHS Markit узгоджується і з розрахунками інших аналітичних компаній, які теж помітили стійкий спадний тренд, що намітився в першому кварталі. IC Insight прогнозує на поточний рік зниження продажів чіпів на 9% по відношенню до минулого року. Статистична група при Асоціації виробників напівпровідників, оперуючи даними виробників, що входять до неї, очікує падіння ринку на 3%.
За словами Майсон Роблеса Брюса, менеджера з досліджень в IHS, багато постачальників напівпровідникової продукції спочатку були налаштовані досить оптимістично і навіть очікували побачити в 2019 році нехай і невелике, але все ж таки зростання продажів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас