Bloomberg прогнозує Китаю історичний дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bloomberg прогнозує Китаю історичний дефолт

Казна та Політика
2117
Китайський ринок облігацій у поточному році може зіткнутися з найбільшим дефолтом в своїй історії у розмірі 13 трильйонів доларів.
Про це йдеться у дослідженні Bloomberg.
За даними агентства, за перші чотири місяці поточного року китайські компанії вже оголосили дефолт за внутрішніми облігаціями на 39,2 млрд юанів (5,8 млрд дол.) – це приблизно в 3,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Темпи розвитку цього процесу зараз втричі вищі, ніж у 2016 році, коли ризики дефолту були сконцентровані в першій половині року, зазначає агентство.
Серед причин – посилення контролю над банками і тиск на них із метою надання кредитів малому і середньому бізнесу. Боротьба з “тіньовим банкінгом” призвела до того, що компанії недоотримують фінансування, пише агентство.
“Короткі терміни погашення облігацій означають, що компанії часто мають рефінансувати свої зобов’язання”, – говорять аналітики з Moody’s Investors Service. Банки кредитують такі компанії неохоче, тому в основному вони покладаються на “тіньові банки”, кількість яких стрімко скорочується, пояснюють фахівці.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас