У Мінфіні назвали напрямки спільних проектів з ЄБРР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні назвали напрямки спільних проектів з ЄБРР

Казна та Політика
205
Міністр фінансів України Оксана Маркарова обговорила із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті майбутні кроки реалізації спільних проектів, а серед напрямків співпраці виокремила реформу енергетичного сектору та допомогу з реалізацією інфраструктурних проектів.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України у Facebook.
“Україна обрала шлях змін та впевнено рухається ним. Ми впевнені, що співпраця у впровадженні реформ енергетичного сектору, допомога з реалізацією інфраструктурних проектів значно прискорить здійснення таких структурних змін”, — підкреслила під час зустрічі Маркарова.
Також, на зустрічі з головним економістом ЄБРР Сергієм Гурієвим в центрі уваги були поточний економічний стан країни, прогрес у впровадженні ключових реформ та перебіг співпраці з МВФ.
Окрім того, під час дискусійної панелі “Україна – продовження курсу змін” Маркарова розповіла, що Мінфін України дотримується найкращих практик виваженої фіскальної політики.
“Який дозволяє нам повністю і своєчасно обслуговувати борг, і що Україні вдалося зменшити його з 71,8% ВВП у 2017 році до 60,9% ВВП у 2018 році. Фіскальна консолідація також дозволила зберегти дефіцит бюджету на рівні до 2,4% ВВП у 2018 році, що було передбачено програмою МВФ, і цього року ми плануємо продовжувати його скорочення”, – зазначила Маркарова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас