В Україні скасували обмеження висоти торгових залів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні скасували обмеження висоти торгових залів

Нерухомість
550
Торгові зали супермаркетів, магазинів, ринків та інших підприємств торгівлі більше не обмежуватимуть по висоті. Відповідні зміни, що скасовують це обмеження, містяться в нових ДБН “Підприємства торгівлі”.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
Зміни офіційно вступають в дію з 1 серпня 2019 року.
“У чинних нормах щодо підприємств торгівлі існують обмеження з проектування висоти торгових залів в супермаркетах та інших магазинах. Висоту поверхів будинків приймають, як правило, 3,3 м (не менше 3 м від підлоги до стелі). При обгрунтуванні (механізація, обладнання, конструкції) допускається збільшувати висоту поверхів із торговельною залою площею більше 400 кв. м до 3,6 м, а понад 1000 кв. м – до 4,8 м. Висоту двосвітних торгових залів допускається приймати 4,8 м за наявності антресолей. Висоту поверху з торговим залом в разі кондиціювання повітря слід приймати не більше 4,2 м. Тепер ми ці обмеження прибрали”, – повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.
Згідно з опублікованими змінами, допускається збільшувати висоту поверхів з торговими залами при відповідному обгрунтуванні по механізації, обладнанню або конструкції. При цьому мінімальна висота від підлоги до стелі повинна складати 3 м (як і раніше), а для двосвітних торгових залів – не менше 5,8 м за наявності антресолей.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас