Уникає зіткнень і слідкує за руками - Tesla вдосконалила автопілот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уникає зіткнень і слідкує за руками - Tesla вдосконалила автопілот

Технології&Авто
358
Tesla оновила програмне забезпечення автопілота функціями, які були платними і входили до пакету Full Self-Driving.
Новинку отримали власники Model 3. У перспективі їх планують інтегрувати в інші моделі, випущені після 2016-го.
Відтепер власники електрокарів Tesla мають функції автоматичного екстреного гальмування, запобігання бічних зіткнень, попередження про виїзд за смугу руху.
Під час зміни смуги руху Tesla буде перевіряти наявність рук на кермі. Якщо вони відсутні на кермовому колесі, автомобіль починає подавати попереджувальні сигнали. Якщо руки на кермі не виявлені протягом певного часу, машина почне сповільнюватися й увімкне “аварійку”.
За активованої функції “Уникнення виїзду за смугу руху” програма перевіряє, чи автомобіль рухається в конкретній смузі. Вона працює окремо, навіть якщо автопілот увімкнений.
“Уникнення виїзду за аварійну смугу” – призначена для запобігання зіткнення електромобіля з іншими об’єктами. Система починає подавати сигнали, якщо машина з’їжджає зі смуги або перебуває надто близько до краю дороги. Вона вмикається автоматично під час кожної поїздки.
У Tesla заявили, що підвищення безпеки є головною метою навіть після покупки їхнього автомобіля. Ось чому вони впроваджують ці функції сьогодні, починаючи з безкоштовного оновлення програмного забезпечення.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас