Міжбанк: спекулянти намагатимуться зіграти "на пониження" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти намагатимуться зіграти "на пониження"

Валюта
2007
У вівторок на валютному ринку ми очікуємо продовження активізації клієнтів і зростання статистики торгів. За нашими розрахунками, обсяги операцій складуть до 450 млн доларів при укладенні 480-570 угод. Основні причини такої ситуації:
1) Тимчасовий цейтнот у більшості клієнтів перед вихідним 9 травня (четвер). Компаніям потрібно встигнути провести всі свої зовнішньоекономічні операції за сьогодні і завтра, щоб потім “не загрузнути» з платежами і товарами в святковий четвер, а потенційно – і до наступного тижня. Річ у тім, що в п’ятницю ділова активність традиційно знизиться, а робоча субота для банків і клієнтів пройде без валютних торгів (НБУ відразу переніс ці суботні угоди і розрахунки на 13 травня). Тож у великих гравців майже не залишається часу на свої операції в валюті. Це збільшить їхню активність на валютному ринку 7 і 8 травня;
2) Проведення сьогодні чергового розміщення Мінфіном України ОВДП (і в гривні, і в доларах) і розрахунки з акупленими паперами завтра. Уже з учорашнього дня нерезиденти були помічені на ринку з продажем валюти, що говорить про їхній інтерес до аукціону. Висока прибутковість гривневих ОВДП стимулює активний продаж валюти для їх купівлі з боку іноземців, що збільшить обсяги її пропозиції на торгах і спрацює на користь нацвалюти.
Надлишок пропозиції буде викуповувати Нацбанк, використовуючи вподобаний ним “анонімний” формат через Matching.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати в форматі «в дві сторони», але періодично будуть намагатися зіграти “на пониження”. Вони розраховують на те, що іноземці будуть активно запасатися гривнею перед аукціоном і стануть більш поступливими в частині зниження валютних котирувань. Але плани вітчизняних “купи-продай” може порушити НБУ. У нього своє бачення щодо застосування цієї валюти і він може активно її викуповувати з ринку, не даючи тим самим обвалитися котируванням нижче порога в 26,25 гривень за долар.
Ми прогнозуємо на вівторок коридор по долару в межах 26,25-26,40 гривень з активізацією роботи всіх учасників торгів, в тому числі і Нацбанку.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,40 / 26,44
євро – 29,54 / 29,58
російський рубль – 0,4050 / 0,4058
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас