У Китаї створили камеру, яка фотографує на відстані в 45 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї створили камеру, яка фотографує на відстані в 45 км

Технології&Авто
434
Фізики з Науково-технічного університету Китаю розробили камеру, яка дозволяє сфотографувати об’єкт на відстані в 45 км.
Про це пише MIT Technology Review.
 
Оскільки брудне повітря в містах не дозволяє зафіксувати достатню кількість світла навіть на відстані в кілька кілометрів, фотографії більш віддалених об’єктів були практично неможливими.
 
Фізики з Шанхая розробили спеціальний детектор фотонів – найдрібніших частинок світла – і алгоритм, який може збирати їх воєдино з різних точок і створити картинку з високою роздільною здатністю в тривимірному просторі.
 
Основою технології є інфрачервоний лазер, який відбивається від об’єктів і створює їх зображення. Відбитому світлу потрібна певна кількість часу, щоб повернутися назад до детектора, в залежності від дистанції. Це дозволяє ігнорувати частки світла, які не потрапляють в цей часовий проміжок і уникнути різних світлових шумів у фотографії навіть на такій дистанції.
 
Вчені використовували лазер з частотою в 100 кГц і 280-мм астрономічний телескоп з детектором відображених фотонів і рухомим дзеркалом. Це обладнання створювало двомірне зображення, а цифровий алгоритм збирав отримані дані воєдино і формував 3D-картинку.
 
“Наша система придатна для створення зображень на відстані декількох сотень кілометрів з урахуванням поліпшення налаштування. Це є значною віхою на шляху до швидкої LiDAR-системи з низьким енергоспоживанням і високою роздільною здатністю на дуже великих відстанях”, – говорять вчені з Науково-технічного університету в Шанхаї.
 
Команда розробників заявляє, що їх технологію можна використовувати для стеження в авіації, дистанційного зондування та визначення віддалених цілей.
У Китаї створили камеру, яка фотографує на відстані в 45 км
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас