МВФ хоче “обкласти” весь світ податком на вуглекислий газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ хоче “обкласти” весь світ податком на вуглекислий газ

Світ
629
Щоб скоротити до 2030 року викиди в атмосферу двоокису вуглецю на третину, Міжнародний валютний фонд вважає необхідним введення по всьому світу податку на такі викиди.
Про це йдеться у доповіді МВФ, інформує агенція AFP.
“Міжнародний валютний фонд (МВФ) висловився за ідею запровадити податок на викиди двоокису вуглецю в повітря. Про це йдеться у доповіді МВФ, оприлюдненій у п’ятницю, 3 травня. Аби втілити у життя цілі Паризької кліматичної угоди, рівень викидів в атмосферу двоокису вуглецю до 2030 року необхідно скоротити на одну третину, а також запровадити збір за тонну викиду вуглекислого газу на рівні 70 доларів США, пояснили глава МВФ Крістін Лагард та директор з фіскальної політики організації Вітор Гаспар”, – йдеться в повідомленні.
За словами Лагард та Гаспара, зростає консенсус щодо того, що оподаткування є “найбільш ефективним інструментом” для обмеження використання викопних видів палива і пов’язаних з ним викидів двоокису вуглецю. Крім того, податок може забезпечити накопичення коштів для переходу на відновлювані джерела енергії.
Водночас оподаткування у різних країнах, за підрахунками МВФ, матиме різний вплив на рівень викидів вуглекислого газу.
Так, у Китаї, країні з найбільшими викидами у світі, податок у розмірі 35 доларів може призвести до скорочення викидів CO2 на 30 відсотків. Те ж саме стосується Індії та Південної Африки, де енергія переважно виробляється з вугілля. У країнах, що використовують енергію з інших джерел, податок призведе до зниження шкідливих викидів лише на 10 відсотків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас