Розроблено 3D-друк металами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено 3D-друк металами

Технології&Авто
469
Досягненням в удосконаленні 3D-друку похвалилися вчені під керівництвом дослідників з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха (ETH Zurich).
Вчені представили нову перспективну технологію для друку металами мікрооб’єктів з дуже високою роздільною здатністю – до 250 нм.
3D-друк мікрооб’єктів металами здійснюється за допомогою спеціально виготовленого чорнила. Це поміщені в рідини наночастинки металу у вигляді суспензії. Роздільна здатність таких принтерів становить мікрометри, а завершується друк обов’язковим відпалом для закріплення моделі. У цієї завершальної стадії безліч недоліків, включаючи низьке пороутворення і забруднення органікою (розчинниками).
Вчені з Цюріха замінили металеву суспензію друком безпосередньо металами. Запропоновано конструкцію друкуючої головки з двома так званими витратними анодами. Можна друкувати металевий мікрооб’єкт поперемінно або одним, або іншим металом або навіть відразу двома, ніби створюючи сплав з потрібним співвідношенням одного і іншого матеріалу. Принцип запропонованого 3D-друку в тому, що під високою напругою, підведеною до анода, іони металу зриваються і летять до підкладки, де осідають і перетворюються на вихідний метал. Щоб це працювало, підкладка покрита шаром розчиннику, в якому відбуваються окислювально-відновні хімічні реакції. Зате друк відбувається відразу чистим металом і не вимагає подальшого відпалу.
Друк з подібною точністю допоможе створювати найтонші з’єднання і навіть використовувати в електроніці органічні матеріали. Якщо говорити про метаматеріали, то комбінація металів здатна привести до появи матеріалів з цікавими механічними властивостями, наприклад, одночасно гнучкими і міцними.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас