Міжбанк: на торгах можливі суттєві розвороти курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на торгах можливі суттєві розвороти курсу

Валюта
1887
Ця п’ятниця на валютному міжбанку буде досить цікавою і динамічною в першій половині дня з подальшим падінням активності після обіду.
На ринок і настрої його учасників будуть впливати три основні чинники, які й забезпечать такий розвиток подій:
1) До обіду на торгах буде присутня значна пропозиція валюти за рахунок обов’язкових продажів експортерів. Після попередніх п’ятиденних вихідних вчора збільшений обсяг валютної виручки був зарахований на рахунки клієнтів і сьогодні як мінімум 30% від цих надходжень вийде на торги;
2) Обмежений попит на валюту перед вихідними. Покупців буде не так багато:
а) “дочки” іноземних компаній, що репатріюють чергову порцію дивідендів (зараз це не дуже великі суми);
б) імпортери та інші клієнти, які вичікували мінімального рівня котирувань через перекоси попиту і пропозиції на великодні і травневі свята. Тут все буде залежати від курсу, і якщо великого просідання не буде – багато хто віддасть перевагу розмістити гривню на короткі депозити, ніж купувати валюту;
в) сам НБУ – він спробує скуповувати надлишок пропозиції долара для поповнення ЗВР і головне – щоб він не “перестарався” з такою скупкою і не розвернув цим ринок.
3) Різке зростання ліквідності в банківській системі. Збільшення коррахунків фінустанов відразу на 17,0 млрд гривень до 60,6 млрд – поганий союзник для нацвалюти, але враховуючи, що основна частина цих заходів сконцентрована на 4-6 банках – підірвати ринок це не зможе, але нерви дилерам ймовірно потріпає. При виході одночасно декількох великих покупців валюти – можуть пожвавитися як спекулянти, так і продавці в надії погойдати курс. Але найбільші гравці не чекають зі своїми обсягами другої половини дня (є ризик не встигнути купити всю суму) і тому всі розклади попиту і пропозиції ми побачимо вже до 12 години.
Після обіду на п’ятничному ринку залишиться тільки дуже невелика кількість реальних гравців, що дозволить спекулянтам на одиничних і дрібних угодах просто доформувати тренд, що склався в першій половині дня. Настане традиційне перед вихідними затишшя з дуже низькими оборотами вже до кінця сесії.
За рахунок зростання обов’язкових продажів експортерів ми прогнозуємо на 3 травня обсяги операцій на міжбанку в межах 430-460 млн доларів при здійсненні до 600 угод.
До обіду на торгах можливі суттєві розвороти курсу в той період, коли на них будуть виходити основні гравці. Але в цілому, тренд по курсу сформують ситуативні інтереси і дії 10-20 великих клієнтів і самого НБУ.
Спекулянти продовжать сьогодні працювати в форматі «в дві сторони», а Нацбанк при ситуативному надлишку пропозиції валюти – вийде з її скуповуванням в «анонімному» режимі через Matching.
Ми прогнозуємо на сьогодні коридор по долару в межах 26,35-26,55 гривень за активною першою половиною дня і дуже низькими обсягами операцій після обіду.
Курс долара на Міжбанку – графік:
88aaddc49df222c25ccb46c35abe4762.png
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,58 / 26,62
євро – 29,72 / 29,77
російський рубль – 0,4059 / 0,4067
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала такі значення котирувань 1,1163 / 1,1165
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас