«Зелені» електростанції виробляють третину всієї електроенергії у світі - звіт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Зелені» електростанції виробляють третину всієї електроенергії у світі - звіт

Енергетика
669
З відновлювальних джерел енергії людство отримує вже третину всієї електроенергії. Минулого року потужність відновлювальних електростанцій, встановлених у світі, зросла на 171 гігават.
Про це повідомляє Міжнародна агенція з відновлювальної енергетики (IRENA).
Зазначається, що протягом 2018 року обсяг виробленої «зеленими» електростанціями електрики збільшився на 7,9% переважно завдяки встановленню нових сонячних електростанцій.
Зростання кількості електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах, спостерігається на всіх континентах та у всіх частинах світу. Найбільше зростання у 2018 році зафіксували в Океанії — на 17,7%. В Азії «зелених» електростанцій за рік стало більше на 11,4%.
Близько двох третин всіх нових електростанцій, що вводяться в експлуатацію у світі, працюють на відновлювальних джерелах енергії, зазначають в IRENA
«Сильне зростання у 2018 році продовжує неймовірний тренд останніх 5 років, який відображає зміщення акценту на відновлювальні джерела енергії як драйвер світової енергетичної трансформації», — повідомив генеральний директор IRENA Аднан З. Амін.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас