Uber хоче залучити близько $9 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber хоче залучити близько $9 мільярдів

Фондовий ринок
338
Uber планує запропонувати 180 мільйонів акцій і залучити близько 9 мільярдів доларів у ході проведення IPO.
Uber розмістить свої акції на Нью-Йоркській фондовій біржі, використовуючи однойменний тікер (короткий ідентифікатор компанії на біржі) – UBER. Торги можуть відбутися на початку цього травня.
Uber веде діяльність в 63 країнах і в понад 700 містах на шести континентах. Більше 91 мільйона осіб користуються хоча б однією з її послуг, які включає в себе: виклик таксі, доставку їжі, оренду електро-велосипедів і самокатів. Близько 14 мільйонів поїздок щодня здійснюють водії Uber-таксі.
Якщо все пройде за планом, 2019 рік стане досить примітним в зв’язку з первинним розміщенням акцій цілої низки великих технологічних компаній. Поряд з Uber, очікується проведення IPO від таких компаній в Сан-Франциско, як Airbnb, Pinterest та Slack.
Головний конкурент Uber Lyft успішно дебютував на фондовому ринку вже в березні цього року, але пізніше його позиції помітно здали. У п’ятницю акції Lyft торгувалися на рівні $56, що набагато нижче від їх ціни на момент IPO в $72.
Одночасно з цим PayPal заявила, що інвестує в Uber 500 мільйонів доларів США, в зв’язку з розширенням партнерських відносин, які компанії підтримують з 2013 року. В рамках розвитку співробітництва PayPal займеться розробкою електронного гаманця для сервісів Uber.
У цьому місяці Uber отримала інвестиції в 1 мільярд доларів США від групи компаній Toyota Motor Corp. (Toyota), DENSO Corporation (DENSO) і SoftBank Vision Fund (SVF).
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас