Скільки Зеленський витратив на вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки Зеленський витратив на вибори

Казна та Політика
2245
Новообраний президент Володимир Зеленський задекларував 143,3 млн грн витрат на свою виборчу кампанію, донорами коштів переважно виступали фізичні особи і партія.
Про це свідчать дані остаточного фінансового звіту Зеленського про витрати на виборчу кампанію з 1 лютого по 19 квітня, опубліковані на сайті Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК).
Згідно з документом, виборчий фонд Зеленського поповнювався за рахунок вкладів фізичних осіб – 71,7 млн ​​грн і від партії “Слуга народу” – 65,9 млн грн. При цьому власні кошти кандидата склали 11,7 млн ​​грн, а внески юридичних осіб – 7,1 млн.
Зазначено, що найбільші внески до фонду Зеленського зробили дві компанії, зареєстровані в Черкаській області – ТОВ “Агроче Плюс” і ТОВ “Інтеренерготрейд”, які переказали на рахунок кандидата по 3 млн грн.
Відомо, що за період з 1 лютого по 19 квітня Зеленський в рамках виборчої кампанії витратив 109,9 млн грн на рекламу в ЗМІ. Також на виготовлення матеріалів передвиборної агітації новообраний президент витратив 3,2 млн грн.
Крім того, наголошується, що на “інші послуги, пов’язані з проведенням передвиборної агітації”, Зеленський витратив 24,2 млн грн, а інші витрати на передвиборну агітацію склали 6 млн грн.
Згідно з документом, 1,74 млн грн Зеленський переказав НСК “Олімпійський” для проведення дебатів 19 квітня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас