Рада вдвічі збільшила штраф за незаконну вирубку лісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада вдвічі збільшила штраф за незаконну вирубку лісу

Казна та Політика
897
Верховна Рада збільшила штраф для громадян за незаконну вирубку та пошкодження лісових культур з 15-30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 30-60.
За прийняття за основу і в цілому законопроекту №10201-1 проголосував 241 депутат при мінімально необхідних 226.
Під порушеннями мається на увазі:
  • незаконна вирубка і пошкодження дерев або чагарників,
  • перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев,
  • знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняку природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення.
Штрафи:
  • Для посадових осіб штраф збільшується з 75-150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 150-300.
  • При повторному порушенні з громадян буде стягуватися штраф у розмірі 60-90 неоподатковуваних мінімумів, з посадових осіб – 600-900.
  • Посилюється адміністративна відповідальність за порушення встановленого порядку використання лісосічного фонду, заготівлі і вивезення деревини. Тепер таке порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі 6-14 мінімумів, на посадових осіб – 10-16 замість 3-7 мінімумів і 5-8 мінімумів відповідно.
Крім того, депутати зменшили вартість необроблених лісоматеріалів, яка підпадає під незаконне переміщення у великому розмірі лісоматеріалів через кордон, яке карається позбавленням волі на термін від 3 до 5 років.
Так, кримінальна відповідальність настає після незаконного переміщення лісу, вартість якого перевищує в 18 і більше разів неоподатковуваний мінімум доходів громадян.
У попередній редакції Кримінального кодексу кримінальна відповідальність наставала після переміщення лісу вартістю, що перевищує неоподатковуваний мінімум в 1 тис. разів і більше.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас