Список безвізових країн поповнився трьома державами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Список безвізових країн поповнився трьома державами

Казна та Політика
5274
У 2019 українці можуть подорожувати без віз в 131 країну світу. 14 квітня до цього списку додався Таїланд, а 24 квітня – Еквадор і Північна Македонія. Про це повідомляє компанія Ейр Астана. Тепер громадяни України можуть вільно літати в Таїланд і перебувати там з туристичною метою до 30 днів. На території Еквадору і Північної Македонії українці можуть перебувати без візи до 90 днів.
Повністю «вільними» для українців є 94 країни, для відвідин яких достатньо лише паспорта і не потрібне проходження ніяких додаткових процедур. За даними міжнародної консалтингової компанії Henley & Partners, в 2019 році Україна посіла 41 місце в рейтингу паспортів світу, власники яких мають право на безвізове відвідування тих чи інших країн.
Значна частина безвізових для українців країн розташовані в Європі. Це 26 держав Євросоюзу (крім Великобританії та Ірландії) і ще 4 країни Шенгенської зони, що не входять до складу ЄС (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія).
Азія – другий за популярністю після Європи регіон серед українців, кажуть авіаперевізники. Азіатські країни однаковою мірою популярні як в туристичному, так і в діловому відношенні: бізнес-поїздки часто стають метою подорожей українців, і в майбутньому відсоток таких поїздок буде тільки зростати.
В Азії найпопулярнішим напрямком для громадян України став західний регіон – Туреччина, Ізраїль та Грузія. Згідно зі статистикою Держприкордонслужби України, в 2017-2018 роках найбільш відвідуваною для українців країною в Азії стала Туреччина. Всього в 2018 році цю країну відвідало 1,4 млн українців – на 7,95% більше, ніж в 2017-му.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас