НБУ не пов'язує підвищення попиту на готівку з "ПриватБанком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не пов'язує підвищення попиту на готівку з "ПриватБанком"

Особисті фінанси
405
Поточне підвищення попиту банків на готівкові гроші пов’язане не з “ПриватБанком”, а з поповненням запасів у зв’язку з майбутніми тривалими святами.
Про це повідомив заступник глави НБУ Олег Чурій в коментарі УНІАН.
“Ми бачили деяке зростання готівки, але пов’язати це з ситуацією з “ПриватБанком” поки тяжко”, – сказав Чурій, відповідаючи запитання, чи справедливі відповідні твердження експертів.
За його словами, попереду тривалі свята, напередодні яких традиційно спостерігається підвищений зняття українцями готівкової гривні і валюти.
Також Чурій зазначив, що ситуація з “ПриватБанком” не жодним чином не вплинула на валютний ринок. Крім того, він нагадав, що рішення судів щодо “ПриватБанку” ще не набрали чинності, і Нацбанк має намір їх оскаржувати в апеляційному порядку.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати “ПриватБанк” в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони.
  • Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня скасував рішення про націоналізацію “ПриватБанку”, а також рішення НБУ про перелік пов’язаних осіб фінустанови, що стало основою для конвертації зобов’язань перед ними в акції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас