Ціни на пам'ять впали в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на пам'ять впали в два рази

Технології&Авто
4407
Джерела з посиланням на неопублікований звіт DRAMeXchange компанії TrendForce повідомили, що контрактні ціни на пам’ять продовжують падати завидними темпами
Пік подорожчання чіпів DRAM припав на грудень 2017 року.
Тоді 8-Гбіт чіпи DDR4 віддавали по $9,69 за мікросхему. Зараз, доповідає DRAMeXchange, такий же чіп пам’яті коштує вже $4,11.
Протягом першого кварталу 2019 року пам’ять DRAM в середньому стала дешевшою на 35,2%. За це треба дякувати зниженню попиту на пам’ять і надлишки запасів, що накопичилися. Аналітики не вірять, що надлишки і перевиробництво будуть подолані у другому і третьому кварталі, хоча виробники пам’яті розраховують на ці позитивні для них процеси вже в серпні.
Звіт Samsung Electronics за перші три місяці поточного року виявився сумним для акціонерів та інвесторів. Операційний прибуток Samsung за рік впав приблизно на 60%, в чому, в основному, компанія звинувачує зниження цін на пам’ять.
За інформацією джерела, такий стан справ з цінами на пам’ять вкрай стурбував владу Республіки Корея. Поставки DRAM вносять до бюджету країни настільки значні кошти, що уряд відразу почав розробляти заходи для порятунку ситуації з експортом.
У другому кварталі фахівці DRAMeXchange очікують зниження оптових цін на мобільну DRAM до 15% і зниження цін на серверну пам’ять до 20%. У другій половині року аналітики все ж таки чекають на зниження темпів падіння цін, що гармонує з очікуваннями виробників пам’яті.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас