Опубліковано військову доктрину Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковано військову доктрину Зеленського

Казна та Політика
2567
Майбутній Президент України Володимир Зеленський планує керувати силами оборони відповідно до стандартів НАТО. Про це йдеться в його військовій доктрині, яку передав НВ його радник з питань безпеки і оборони Іван Апаршин.
У доктрині прописано, що питання безпеки і оборони входять до сфери відповідальності президента, а об’єднане керівництво силами оборони буде здійснюватися за стандартами НАТО. Також Зеленський зобов’язується в короткі терміни перевести органи військового управління на натівські J-, G-, S- структури.
Посада начальника Генштабу буде відокремлена від посади головнокомандувача ЗСУ, Генштаб займатиметься плануванням оборони і стратегічним застосуванням армії, командування видів ЗСУ та окремих родів курируватиме формування і підготовку військ, а об’єднаний оперативний штаб займеться застосуванням армії.
Пропонується посилити армію резервом постійної готовності і системою територіальної оборони, а командирам і органам управління тактичного та оперативного рівня дати максимальну самостійність в ухваленні рішень по відбиттю збройної агресії.
Також планується позбавити ВСУ від невластивих функцій. Зокрема, військове майно, яке не використовується за призначенням, передадуть центральним або місцевим органам влади.
Команда Зеленського обіцяє на ділі забезпечити стандарти НАТО щодо розподілу фінансового ресурсу – 50% фінансового ресурсу буде спрямовуватися на утримання ЗСУ, 30% – на переозброєння, 20% – на підготовку військ і сил. Також обіцяють, що контрактники отримуватимуть грошове забезпечення на рівні країн-учасниць НАТО з пріоритетним правом вступу до навчальних закладів, безкоштовною освітою та медичним страхуванням.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас