В Одесі втричі подорожчає парковка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі втричі подорожчає парковка

Особисті фінанси
280
В центрі Одеси комунальники планують встановити не менше 40 паркоматів.
Такі пристрої з’являться на Ланжеронівській, Рішельєвській, Грецькій, Катерининській вулицях, а також в провулку Чайковського – всього на 800 паркомісць.
“Ця кількість не задовольняє європейських фахівців, які працювали над концепцією організації паркувального простору в Одесі. Вони вважають за необхідне створити в центрі не менше 5500 машино-місць”, – повідомив директор КП “Одессатранспарксервіс” Владислав Томкевич.
У той же час глава транспортної комісії Олена Фокіна впевнена в тому, що педалювати ситуацію не слід і поради європейських колег потрібно впроваджувати в життя поетапно.
Очікується, що тариф на паркування в центральній частині міста складе не менше 20 гривень за годину. Зараз 5 грн на звичайній парковці і 8 – на спеціально обладнаній. При такій ціні паркомати окупляться за півтора року, а ось якщо піднімуть до 50 гривень (такий варіант в мерії також прорахували), то автомат окупиться за півроку.
В муніципалітеті сподіваються, що найближчим часом на рівні МВС буде сертифіковано обладнання, що дозволяє виробляти фотофіксацію порушення правил паркування транспортних засобів. Це дозволить муніципальним інспекторам почати штрафувати порушників.
З недавніх пір штраф становить 20-кратний розмір вартості оплати години користування паркувального майданчика – 100 грн за нинішніми тарифами.
Буде сертифіковане обладнання на рівні МВС. Тоді муніципальні інспектори зможуть стягувати штрафи за неправильну парковку в 20-кратному розмірі. Тобто за нинішньою ціною – 100 гривень, а якщо тарифи підвищать, то 400, а то й 1000.
Всього в Одесі працюють 18 паркувальних інспекторів.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас