Голова Apple: США потрібно наслідувати приклад ЄС у сфері регулювання в інтернеті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Apple: США потрібно наслідувати приклад ЄС у сфері регулювання в інтернеті

Світ
642
Генеральний директор американської корпорації Apple Тім Кук вважає, що владі США слід було б орієнтуватися на Євросоюз в тому, що стосується регулювання в технологічній та інформаційній сферах. Про це підприємець заявив у вівторок, відповідаючи на запитання учасників форуму, організованого журналом Time в Нью-Йорку, трансляцію вів канал CNBC.
“Технологічну сферу слід регулювати. Занадто багато прикладів того, коли відсутність бар’єрів призводила до серйозних збитків для суспільства”, — зазначив Кук.
На питання журналіста про те, чи, на його думку, американська влада на вірному шляху в тому, що стосується вироблення норм у сфері захисту даних користувачів інтернету, підприємець відповів: “Якщо говорити коротко, то я не впевнений”. “Думаю, це той випадок, коли ймовірніше, що Європа щось придумає. Загальний регламент захисту даних не є ідеальним, але це крок у вірному напрямку”, — додав він. Як вважає підприємець, в цій сфері прогресивні кроки першими робить влада в ЄС, “і потім це поступово приходить в США”.
За словами Кука, “американський бізнес вважає, що регулювання — це завжди погано”. У зв’язку з цим, на його думку, в США популярна точка зору, що в технологічній та інформаційній сферах потрібно вводити якнайменше нових норм. Голова Apple висловив незгоду з такою позицією.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас