Airbus представив концепцію розумного салону: контроль за ременями і туалетами (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Airbus представив концепцію розумного салону: контроль за ременями і туалетами (фото)

Технології&Авто
1000
Airbus представив концепцію розумного салону для своїх літаків Airbus Connected Experience, яка базується на зборі інформації про параметри, що відповідають за безпеку або обслуговування пасажирів.
Як буде працювати система?
  • Представлена платформа буде аналізувати дані, одержувані від крісел, багажних полиць, систем розваги і освітлення, візків бортового харчування, туалетних кімнат і т. д.
  • Зібрана інформація буде передаватися на планшети бортпровідників, що дозволить персоналу, наприклад, відстежувати, яка багажна полиця не закрита, хто з пасажирів не пристебнув ремені, скільки порцій харчування залишилося на борту.
За задумом розробників, це дозволить спростити роботу бортпровідників, підвищить рівень сервісу і дозволить надати пасажирам більш персоналізовані послуги.
Наприклад:
  • Крісла можуть бути налаштовані відповідно до персональних вподобань кожного пасажира.
  • Мандрівники зможуть замовляти їжу і напої ще до початку бортового обслуговування і отримувати контент розважальної системи відповідно до своїх уподобань.
Робота системи також передбачає збір даних у спеціальне хмарне сховище на випадок, якщо ця інформація потрібна авіакомпаніям для аналізу вподобань пасажирів, виявлення певних тенденцій щодо тих чи інших маршрутів або ж оцінки роботи салонного обладнання та проведення превентивного обслуговування.
Крім Airbus, в проекті також беруть участь найбільші в світі постачальники обладнання, серед яких: gategroup, Stelia Aerospace, Recaro Aircraft Seating. На етапі запуску нова концепція буде використовуватися в літаках сімейства A320, а в подальшому може бути впроваджена на інших авіалайнерах.
Airbus представив концепцію розумного салону: контроль за ременями і туалетами (фото)
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас