У Верховній Раді ініціюють компенсацію екологічного податку за екологічні програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Верховній Раді ініціюють компенсацію екологічного податку за екологічні програми

Казна та Політика
298
Кошти від екологічного податку в Україні не витрачаються за цільовим призначенням і не покращують екологічну ситуацію в країні. Про це заявила народний депутат, автор законопроекту про реформування екоподатку Валерія Заружко в ході IV Всеукраїнського Еcoforum-2019, повідомляє РБК-Україна.
Заружко розповіла про два законопроекти у Раді – №10146 і №10147, які зможуть виправити ситуацію і допомогти використовувати кошти від екоподатку якомога ефективніше.
“Ми хочемо зробити це таким чином, щоб підприємства могли економити 70% на виробництві екологічних програм за рахунок нарахованого екологічного податку. Але, по-перше, ці підприємства повинні інвестувати в ці проекти, а по-друге – вони повинні отримати експертизу від Мінекології через процедуру оцінки впливу на навколишнє середовище, яка визначить, що ці заходи дійсно допомагають очищенню екологічного середовища”, – розповіла Заружко.
Крім того, за словами Заружко, важливим пунктом законопроекту є те, щоб відшкодування цих 70% було автоматичним, завдяки чому мінімізується можливість корупційної складової в нарахуванні цих коштів.
“Ми дуже сподіваємося, що побачимо ці законопроекти найближчим часом у сесійній залі, оскільки вони є невідкладними. У нас є зобов’язання перед нашими європейськими партнерами. Як країна ми затвердили національний план щодо екологічних заходів, і все це ми повинні виконувати, починаючи вже з 2020 року. Якщо ми говоримо про законодавчу базу, то у нас вже просто немає часу, щоб відтермінувати ухвалення цього рішення”, – завершила Заружко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас