У Києві зросли борги із зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зросли борги із зарплат

Особисті фінанси
319
У Києві станом на 1 квітня борги із виплати заробітної плати зафіксовано на 67 підприємствах на загальну суму 156,3 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба Департаменту соціальної політики КМДА.
«Ситуація щодо стану виплати заробітної плати по м. Києву дещо погіршилась, у порівнянні до попереднього місяця борг із виплати заробітної плати по місту збільшився на 13% або на 18 млн грн», – коментує директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.
Чому відбувається зростання боргу?
За словами Юрія Крикунова, зростання боргу відбулось за рахунок нарощування боргів на 32 підприємствах-боржниках міста на загальну суму 20,3 млн грн, з них 19 державних на суму 19,2 млн грн.
Скільки підприємства-боржники сплатили заборгованої зарплатні за попередні місяці?
Протягом квітня цього року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 3,6 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати за лютий 2019 року та попередні періоди, у томі числі у повному обсязі погасили свої борги 3 підприємства у сумі майже 1,3 млн грн.
Всього ж, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – березня 2019 року підприємствами-боржниками міста було виплачено майже 43,0 млн грн заборгованої заробітної плати.
Як відбуваються перевірки інспекторами підприємств-боржників?
  • За результатами перевірок, у разі виявлення порушень трудового законодавства виносяться приписи з вимогою їх усунення.
  • Складені протоколи про адміністративні правопорушення передаються до суду.
  • Також виносяться пропозиції про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб, а матеріали перевірок передаються до правоохоронних органів для вирішення питання щодо притягнення керівників до кримінальної відповідальності за ст.175 Кримінального Кодексу України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас