Міжбанк: понеділок обіцяє бути цікавим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: понеділок обіцяє бути цікавим

Валюта
2331
Цей понеділок пройде досить цікаво на валютному міжбанку і, як і минулої п’ятниці, під впливом зовсім різноспрямованих факторів. Ми прогнозуємо зростання обсягу операцій і активності учасників торгів – до 410-450 млн доларів при здійсненні до 510-600 угод. Ось основні причини, які істотно вплинуть сьогодні на ринок:
Закінчення періоду основних податкових платежів у клієнтів змінюється початком головних виплат експортерам відшкодувань ПДВ. Багато експортерів тепер не будуть поспішати розлучатися з валютою в сумах, більших за обов’язкові продажі, і будуть проводити свої господарські операції за рахунок коштів, одержуваних від держави. Це скорочує обсяги пропозиції валюти на ринку і працює проти гривні.
Наслідком минулої Страсної п’ятниці в США і країнах ЄС стала робота валютного міжбанку 19 квітня в досить усіченому режимі на умовах ТОМ. Багато клієнтів перенесли свої операції відразу на понеділок, і сьогодні їх заявки вийдуть на ринок. Це не тільки збільшить статистику торгів, але і буде створювати ситуативні перекоси попиту і пропозиції протягом дня. Цим скористаються спекулянти для спроб погойдати курс протягом дня;
Накал політичних пристрастей після завершення президентських виборів дещо знизиться, що спрацює на користь гривні.
Ми прогнозуємо на понеділок коридор по долару в межах 26,75 — 26,90 гривень з періодичними спекулятивними спробами розігріти курс.
Як завжди – при появі ситуативного надлишку долара на міжбанку ми побачимо НБУ з інтервенцією з викупу валюти через Matching.
Курс долара на Міжбанку – графік:

Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,81/ 26,85
євро – 30,15 / 30,19
російський рубль – 0,419 / 0,420
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас