Нацбанк планує розробити закон про платіжні послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк планує розробити закон про платіжні послуги

Казна та Політика
712
Національний банк України (НБУ) має намір розробити законопроект про платіжні послуги.
Про це повідомив директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз.
За його словами, НБУ перебуває вже на завершальній стадії підготовки концепції з імплементації норм Європейської платіжної директиви PSD2.
“Ми затвердимо цю концепцію в найближчі тижні на правлінні і презентуємо (банківській) спільноті для обговорення. На підставі цієї концепції буде готуватися закон про платіжні послуги — це його робоча назва, сподіваюся, в ході обговорення його парадигма не зміниться”, — сказав він.
Бевз зазначив, що платіжна директива передбачає відкриття даних, що дозволить організувати правильну кооперацію між фінансовими компаніями в інтересах споживача, захистити персональні дані і збільшити конкуренцію в сфері роздрібних платежів, де домінують карткові платіжні системи. Це, в свою чергу, дасть можливість вийти на ринок іншим гравцям і надати їм можливість самостійно надавати послуги без обов’язкової участі в платіжних системах.
“Платіжні компанії повинні отримати максимально простий вихід на ринок”, — підкреслив він.
Бевз додав, що імплементація платіжної директиви передбачає диверсифікацію послуг у сфері платежів та впровадження восьми платіжних сервісів, у тому числі шести фінансових сервісів (зарахування на платіжний рахунок, зняття з платіжного рахунку, переказ коштів та ін).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас