Набули чинності нові норми складання водійських іспитів: основні зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набули чинності нові норми складання водійських іспитів: основні зміни

Казна та Політика
5017
В Україні офіційно запровадили відеофіксацію складання практичних іспитів на водійські права та ще низку важливих нововведень.
Відповідна постанова Кабміну уже з’явилась на Урядовому порталі.
Основні зміни:
  • Відеофіксація складання іспитів. Весь процес складання екзаменів для отримання водійського посвідчення фіксуватиметься на відео.
  • Два іспити в одному сервісному центрі. Неможливо буде скласти теоретичний іспит в одному територіальному сервісному центрі МВС, а практичний – в іншому.
  • Скорочення “терміну дії” свідоцтва про закінчення навчання. Термін придатності отриманого Свідоцтва скорочений до 2 років.
  • Зміни обміну прав. Щоб отримати чи обміняти водійське посвідчення, обов’язковою умовою тепер є зазначене місце реєстрації в паспорті або іншому документі, що посвідчує особу.
  • Запровадження електронного журналу. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття.
  • Відміна бланків та свідоцтв. Тепер немає необхідності купувати в територіальних сервісних центрах МВС бланки та свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів; 
  • Зміни в акредитації автошкіл. Функції стосовно акредитації закладів передали від Головного сервісного центру МВС до регіональних сервісних центрів МВС за місцезнаходженням закладів.
  • Іспит без навчання в автошколі. Всі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас