У столиці викрили масштабну будівельну аферу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці викрили масштабну будівельну аферу

Кримінал
1941
У Києві викрито аферу з незаконного будівництва двох житлових комплексів, організатори якої заволоділи 55 млн гривень, інвестованих громадянами у вказане будівництво.
Про це повідомили в прес-службі ДФС України в місті Київ.
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Києві спільно з працівниками Національної поліції викрили масштабну будівельну аферу в двох районах столиці.
Слідством встановлено, що протягом 2016-2019 років фігуранти самовільно захопили земельні ділянки на території двох районів, а в Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Києві подали декларацію про початок будівельних робіт, до якої внесли завідомо неправдиві відомості про видані містобудівні умови і обмеження.
Крім того, в ході злочинної діяльності правопорушники заволоділи коштами громадян на загальну суму понад 55 млн грн, які сплачувалися останніми як інвестиції в будівництво.
За результатами 7 санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання фігурантів та в їхніх автомобілях, вилучена документація, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів, зокрема, незаконне будівництво ЖК, печатки підконтрольних підприємств і кліше підпису.
Крім того, всім членами організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 3 ст. 28, ч. ч. 2,3 ст. 197-1 (самовільне заволодіння землею), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 5 ст. 191 (порушення обов’язків щодо охорони майна); ч. 3 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права), ч. ч. 1,3,4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків), ч. 2 ст. 209; ч. 2 ст. 382 КК України, а організатора незаконної діяльності під час обшуків затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Зараз вирішується питання про накладення арешту на майно правопорушників, а організатора за рішенням суду відпустили під заставу в розмірі 8 млн гривень. Триває досудове слідство.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас