Експерт оцінив вплив на Україну "нафтової" заборони Кремля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт оцінив вплив на Україну "нафтової" заборони Кремля

Казна та Політика
2931
Результати заборони на імпорт нафти до України неприємно здивують російську владу. Таку думку висловив відомий підприємець, що працює в нафтогазовій сфері, Леонід Косянчук, оцінюючи заборону на ввезення в Україну російської нафти і нафтопродуктів, яка вводиться Кремлем з 1 червня.
“З 1 червня уряд РФ заборонив експорт до України нафти і нафтопродуктів. Але справа в тому, що нафта з Росії до нас не заходить взагалі. Причому вже багато років. А от частка дизельного пального та зрідженого газу на ринку України становить близько 40%. Ринок України – це дуже диверсифікована штука. Ми, слава Богу, не “сидимо на голці” Росії. А швидше РФ через “Роснефть” і десятирічний контракт з певними людьми. Вони постачають свій дизель, який через приватне підприємство “Прикарпат Захід Транс” заходить по трубі”, − заявив він у коментарі Главреду. Крім того, Косянчук прогнозує, що такий заборонний захід вдарить в першу чергу по самій російській економіці, а бажаних Кремлем політичних вигод не принесе.
“Від такого рішення будуть величезні економічні втрати для Росії. РФ втратить тільки на зрідженому газі 2 мільярди доларів в місяць. Політичних баришів від рішення уряду Росії тут теж ніяких немає. Чому це зроблено за два дні до виборів – мені незрозуміло. Немає політичного підґрунтя або спроби тиску”, − висловився він. Як припускає Косянчук, український паливний ринок зуміє оперативно перебудуватися навіть в умовах заборони на ввезення російського “чорного золота” в Україну. “Нам дали термін – до 1 червня. Тобто, травень місяць піде на всі ці чудеса. За цей час оператори вітчизняного ринку пального переформатують свої імпортні поставки. І є звідки – з Білорусі, Литви, Греції, Румунії, навіть з Катару.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас