У МЕРТ прокоментували заборону РФ на експорт нафти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МЕРТ прокоментували заборону РФ на експорт нафти в Україну

Енергетика
1811
У Мінекономрозвитку заявили, що нові санкції Росії проти України – недружній, але очікуваний крок. Мова йде про заборону ввезення з України в Росію паперової, металургійної, машинобудівної продукції, товарів легкої промисловості, а також обмеження поставок з Росії в Україну нафти і нафтопродуктів
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Там повідомили, що в планах на найближчий час – провести додаткову оцінку введених РФ заходів, а також обговорити додаткові першочергові дії з мінімізації можливих негативних наслідків для економіки України.
Цим буде займатися Мінекономрозвитку разом з іншими органами державної влади, зокрема Міністерствами енергетики та вугільної промисловості України, фінансів, інфраструктури, Державною фіскальною службою та іншими.
У Міністерстві відзначили, що протягом останніх років уряд України доклав значних зусиль, щоб поступово замінити імпорт товарів з Росії як за рахунок нарощування обсягів внутрішнього виробництва, так і за рахунок переорієнтації експорту на внутрішній ринок і диверсифікації шляхів поставок з інших країн, зокрема ЄС.
Там вважають, що результати такої роботи наочно демонструють показники зовнішньої торгівлі. Так, експорт товарів з України в Росію в 2018 році зменшився на 7,2% або на 282,4 млн доларів і склав 3,7 млрд доларів. Частка Росії в загальному обсязі експорту товарів з України скоротилася до 7,7% в порівнянні з 9,1% в 2017 році.
Частка Росії в загальному обсязі імпортних надходжень в Україну також поступово зменшується (в 2017 році склала 14,5%, а в 2018 році 14,2%)
При цьому, зовнішньоторговельний оборот товарів і послуг з країнами ЄС за 2018 рік збільшився на 13,4% і склав 49,3 млрд доларів. Частка країн ЄС у товарообігу за підсумками 2018 року вже становить 41,1%.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас