Facebook розробляє власний голосовий помічник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook розробляє власний голосовий помічник

Технології&Авто
127
Компанія Facebook працює над створенням власного голосового асистента, який повинен скласти конкуренцію Google Assistant, Amazon Alexa і Apple Siri. Поки ще безіменний асистент Facebook розробляється з 2018 року підрозділом, що працює над довгостроковими технічними проектами і продуктами AR/VR. Керує цим підрозділом Айра Шнайдер.
Виходячи з коментаря представника Facebook агентству Reuters, асистент розробляється для шоломів віртуальної реальності Oculus, розумних дисплеїв Portal і майбутніх пристроїв доповненої і віртуальної реальності.
Ймовірно, на цих пристроях сервіс з’явиться в першу чергу, а потім почнеться його поступове поширення на інші сегменти. В іншому випадку його навряд чи можна назвати конкурентом Google Assistant і Amazon Alexa, які за останній час міцно влаштувалися на смартфонах, розумних колонках та іншій споживчій електроніці.
Коли Facebook планує запустити свого асистента – поки що не говориться ні слова. Судячи з усього, проект перебуває на дуже ранній стадії розвитку і запуск асистента відбудеться нескоро. Якщо він взагалі коли-небудь відбудеться, враховуючи триваючі проблеми Facebook з її основним продуктом. Про черговий неприємний інцидент стало відомо сьогодні — Facebook «випадково» завантажила контакти електронної пошти 1,5 млн користувачів без їхньої згоди.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас