Sony розкрила подробиці про PlayStation 5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розкрила подробиці про PlayStation 5

Технології&Авто
799
Навколо технічних характеристик PlayStation 5 останнім часом ходило безліч чуток.
Портал Wired поспілкувався з провідним архітектором PlayStation 4 Марком Серні (Mark Cerny) — він повернувся до цієї ролі для нової консолі.
За його словами, процесор PlayStation 5 заснований на третьому поколінні Ryzen від AMD і містить вісім ядер нової мікроархітектури Zen 2 (7 нм). Тим часом графічний процесор буде вперше на консолях підтримувати технологію трасування променів і роздільну здатність 8K в іграх — він заснований на AMD Navi.
Архітектура буде схожа з PlayStation 4, тому зворотна сумісність входить в плани Sony. Також Серні натякнув, що деякі з майбутніх ігор вийдуть відразу у версіях для поточного і наступного поколінь.
В подробиці PlayStation VR Марк не став особливо вдаватися. Сказав лише, що віртуальна реальність дуже важлива для Sony, і поточна гарнітура буде сумісна з новою консоллю.
Провідний архітектор дізнався у розробників про те, що вони хотіли б від нової консолі, ще в кінці 2015 року. Найчастіша відповідь: більш швидкі завантаження. При швидкому переміщенні в Marvel’s Spider-Man тривалість завантаження на PlayStation 4 Pro становить близько 15 секунд. З новою консоллю, як заявив Серні, цей час було скорочено до 0,8 с. Досягти цього дозволяє дуже швидкий SSD.
Крім того, PlayStation 5 буде як і раніше підтримувати диски.
Серні стверджує, що PlayStation 5 (якщо вона, звичайно, не буде називатися якось інакше) не вийде в 2019 році. 2020-й – більш імовірна дата запуску. Вартість консолі поки що не розкривається.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас