Міста, якими туристи цікавляться найчастіше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міста, якими туристи цікавляться найчастіше

Світ
1803
Британська дослідницька компанія Compare the Market склала список міст і країн, популярність яких росте рекордними темпами серед туристів.
Фахівці проаналізували пошукові запити користувачів у Google Trends із 2009 до 2019 року, щоб дізнатися про найпопулярніші місця для відпочинку серед мандрівників.
За результатами дослідження:
  • Лідером серед міст виявився Будапешт, інтерес до якого за 10 років зріс на 87%. Це пояснюється збільшенням кількості прямих рейсів до міжнародного аеропорту імені Ференца Ліста, масштабними туристичними ініціативами уряду. До того ж, це одне з найдешевших міст Європи для відвідування.
  • На другому місці опинилося модне місто в Південній Кореї Сеул, що динамічно розвивається. Інтерес до нього виріс на 79%. Сеул приваблює туристів особливими традиціями, палацами, храмами та ультрасучасним дизайном.
  • Третю сходинку в списку зайняла столиця Данії Копенгаген, якою за 10 років стали більше цікавитися на 68%. Одне з найзеленіших, екологічно чистих міст популярно культурними пам’ятками на будь-який смак, доступними цінами і смачною кухнею.
Також до п’ятірки трендових міст для відпочинку увійшли Тель-Авів, незважаючи на напружену обстановку і обстріли в Ізраїлі, та Варшава.
Серед країн лідером за запитами виявилися Філіппіни, інтерес до яких за 10 років виріс на 170,45%. Також до списку увійшли: Південна Корея, Саудівська Аравія, Казахстан і Нідерланди.
Зворотна тенденція спостерігається по відношенню до Єгипту, Тунісу, Туреччини, Франції та Бразилії, до яких інтерес мандрівників із різних причин почав падати.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас