Новак: Траса М-05 Київ - Одеса стане автобаном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новак: Траса М-05 Київ - Одеса стане автобаном

Казна та Політика
2631
Державне агентство автомобільних доріг планує підвищити категорію траси М-05 Київ – Одеса до автобану завдяки капітальним і середнім ремонтам.
Про це заявив керівник Укравтодору Славомір Новак в Facebook.
“Цього року ми проведемо капітальний та середній ремонт м-05 на ділянці від Білої Церкви до межі Київської області за рахунок дорожнього фонду, коштів ЄБРР та ЄІБ. За рахунок програми GO Highway вже почали ремонт коридору в Черкаській області – від кордону на південь… Наша мета – підвищити цю дорогу до категорії автобану», – сказав Новак.
Він додав, що цього року планується продовжити роботи, які були заморожені в 2008 році, з будівництва моста через Хаджибейський лиман. Контракт з переможцем тендеру вже підписаний. Крім того, з 2020 року Укравтодор сфокусується на ділянках траси від Умані до Одеси, Миколаєва, Херсона.

Довідка Finance.ua

  • Дорога М-05 Київ – Одеса є складовою частиною міжнародного транспортного коридору Е95 Гельсінкі – Київ – Одеса – Димитровград – Олексанруполіс, має загальну протяжність 504,6 км і проходить через Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську та Одеську області.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас