Тарифи не залежать від президента - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи не залежать від президента - Порошенко

Казна та Політика
2207
Президент Петро Порошенко заявив, що був би радий знизити тарифи, але це не в компетенції глави держави.
Про це він сказав на зустрічі з представниками ініціативи “Виборча Рада UA” та коаліції громадських організацій “Реанімаційний пакет реформ” у відповідь на запитання про тарифи.
“Я відповім абсолютно чітко: я разом із українським народом вимагаю зниження тарифів – тим більше, що від президента це аж ніяк не залежить. Ну, якщо народ хоче – треба це робити”, – сказав Порошенко.
За його словами, зараз для цього ринок – не президент, не прем’єр, не НАК “Нафтогаз”, а ринок – створив необхідні умови, бо і спотові контракти, і контракти на хабах у Європі дозволяють не підвищувати в травні тарифи.
“На сьогодні уряд готовий, але я не хочу забирати ні хліб, ні роботу уряду. Вони самі мають повідомляти і приємні речі”, – заявив чинний президент.
Порошенко додав, що призначення чи відставка Андрія Коболєва з керівної посади НАК “Нафтогаз” – це не компетенція президента.
“Я почув, що є пропозиція перерахувати тарифи. Уряд – власник НАК “Нафтогаз”, уряд затверджує фінансовий план. Працює там рада незалежних директорів, із якими уряд знаходить компроміс. І я був би дуже щасливий, якщо б ціни на зовнішніх ринках були менші, українці платили б менше”, – заявив він.
“Це не входить у протиріччя з моєю стратегією не бути популістом, бо є абсолютно чітке обґрунтування”, – наголосив Порошенко
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас