"Стахановський завод феросплавів" здолав ДФС у суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Стахановський завод феросплавів" здолав ДФС у суді

Фондовий ринок
455
9 квітня Перший апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Офісу великих платників податків та залишив без змін рішення Луганського окружного адмінсуду від 14.08.2018 (в справі №812/6790/13-а), яким було задоволено позов ПАТ “Стахановський завод феросплавів” (СЗФ) та скасовано податкові повідомлення-рішення.
Згідно з судовими матеріалами, в акті перевірки СЗФ податківці серед іншого вказали на отримання підприємством збитків в результаті проведення окремих господарських операцій з ПАТ «Укрнафта» та Glowston Products LTD, та зазначено, що оскільки прибуток за такими операціями не було отримано, то такі операції не є господарською діяльністю, а витрати на виробництво такої продукції сформовано з порушенням податкового законодавства (завищено).
У свою чергу СЗФ висловлювало думку, що такі висновки ДФС є помилковими, оскільки право платника податку на віднесення понесених витрат в податковому обліку не ставиться в залежність від отримання прибутку чи збитків по окремих господарських операціях, а визначальним в такому випадку є саме отримання та визначення підприємством доходів від реалізації продукції в грошовій чи в іншій формі.
Перший апеляційний адмінсуд вирішив, що “вся діяльність ПАТ «СЗФ», направлена на виробництво та реалізацію феросплавної продукції в період з 01.10.2011 по 31.12.2012, є господарською діяльністю для цілей оподаткування, а витрати, понесені підприємством для забезпечення такої діяльності, – безпосередньо пов`язані із господарською діяльністю позивача” (цитата).
Нагадаємо, “Стахановський завод феросплавів” (як у т.ч. і “Нікопольський завод феросплавів”) пов’язують з Ігорем Коломойський та Віктором Пінчуком.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас