Міжбанк: більшість факторів поки що працюють на гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: більшість факторів поки що працюють на гривню

Валюта
759
Ключовими факторами, які в середу вплинуть на поведінку і настрої учасників торгів, будуть:
1) Результати аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Сьогодні безпосередньо самі розрахунки за куплені облігації і сума залучення до бюджету 13,4 млрд гривень вражає. Щоправда, це не означає, що на ринок вийде стільки валюти, щоб забезпечити гривневе фінансування цих покупок. По-перше, частина куплених іноземцями паперів номінована відразу в доларі, і значить продавати її на ці суми нерезиденти не будуть. По-друге, сьогодні ж гаситься великий обсяг раніше випущених облігацій, і багато нерезів і місцевих інвесторів просто “перевкладуться” у нові ОВДП, що за фактом не додасть продажу валюти на ринку.
Але в цілому, на “чисті” 50-100 млн доларів додаткових продажів на міжбанку ми б з боку Нацбанку все ж розраховували.
Викуповуватиме надлишок НБУ в “анонімному режимі” через Matching, але якщо сума надлишку перевищить 100 млн доларів – вийде і в режимі аукціону;
Всі інші фактори – стан ліквідності в системі (коррахунки банків на ранок середи майже не змінилися і досягають 57,7 млрд гривень), поведінка готівкового ринку (там поки що затишшя) і господарську діяльність підприємств – сьогодні не будуть драйверами тренду курсу.
Зіпсувати райдужну картину для гривні може зростання апетитів імпортерів (багато з них, вичікуючи оптимально низького курсу – роблять ставку на сьогоднішній день) і можливі нові політичні новини (ми сподіваємося, що політики сьогодні не будуть створювати ринку додаткових “страшилок”).
Більшість факторів поки що працюють на гривню, і ми прогнозуємо на сьогодні: зростання статистики торгів в межах до 470 млн доларів при укладенні до 600 угод і коридор по долару в межах 26,60 — 26,75 гривень. При появі надлишку долара на міжбанку – ми побачимо НБУ з активною купівлею валюти, що утримає курс від подальшого просідання.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,70 / 26,72
євро – 30,16 / 30,18
російський рубль – 0,4145 / 0,4151
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала наступні значення котирувань 1,1315 / 1,1316
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас