S&P підтвердило рейтинги Грузії на рівні "ВВ-/В", змінило прогноз на "позитивний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинги Грузії на рівні "ВВ-/В", змінило прогноз на "позитивний"

Світ
140
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові рейтинги Грузії в іноземній і національній валюті на рівні “ВВ-”, короткострокові – “В”, прогноз рейтингів змінено зі “стабільного” на “позитивний”, йдеться в повідомленні агентства.
За оцінкою S&P, позитивний прогноз відображає думку агентства про те, що економіка Грузії буде підтримувати порівняно високі темпи зростання навіть в умовах складного зовнішнього середовища.
“Перегляд прогнозу також відображає наші очікування того, що країна продовжить виконувати умови фінансується Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми (. . .), що має зміцнити валютні резерви, зберегти довіру інвесторів і закріпити її фіскальну політику”, – йдеться в прес-релізі.
При цьому аналітики агентства відзначають, що рейтинги Грузії як і раніше підтримуються відносно сильними інституційними механізмами у регіональному порівнянні і очікують, що чистий державний борг країни в цілому залишиться стриманим і до кінця 2022 року наблизиться до 40% ВВП.
S&P позитивно оцінює поточні і плановані реформи та ініціативи в Грузії і вважає, що вони внесуть додатковий позитивний внесок в економічне зростання. Мова йде про вжиті урядом заходи щодо забезпечення фіскальної і монетарної стабільності, в тому числі з відповідального кредитування та пруденційного регулювання фінансового сектору. Крім того, наголошується, що плаваючий обмінний курс і незалежність Національного банку сприяють гнучкості грошово-кредитної політики, а також нейтралізації шоків і негативного впливу на економіку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас