Кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на чверть (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на чверть (інфографіка)

Казна та Політика
947
В Україні кількість ІТ-фахівців, зареєстрованих як ФОП, у 2018 році зросла на 23% і склала 154 тисячі осіб проти 125 тисяч у 2017 році.
Відповідну статистику щодо IT-ФОП Міністерства юстиції візуалізував портал DOU.
Відзначається, що зростання відбулося за всіма видами діяльності і майже у всіх регіонах країни. Однак більше половини (більше ніж 50%) нових ІТ-ФОП припадає на Київську, Харківську та Львівську області. Водночас зазначається, що частка жінок у цій галузі зросла лише на 1% за рік.
Як рахували
Основним видом діяльності ІТ-ФОП залишається “Комп’ютерне програмування” — за таким кодом зареєстровано 102 тис. фахівців.
Також популярні “Консультування з питань інформатизації” (24 тис.) і “Обробка даних” (майже 19 тис.). Останній за рік зріс майже на чверть.
Кількість ІТ-фахівців за областями
Безперечним лідером за кількістю ІТ-фахівців залишається Київ і Київська область — тут зареєстровано майже 30% всіх ІТ-ФОП.
На другому місці залишається Харківська область (там зареєстровано 14% всіх ІТ-фахівців). На третьому, як і рік тому, — Львівська (10%).
У Дніпропетровській області, яка посідає четверте місце, зареєстровано майже 9% всіх ІТ-фахівців.
Якщо враховувати населення регіонів і порахувати кількість айтішників на тисячу населення, то рейтинг не зміниться: на першому місці Київ і область, далі — Харківщина та Львівщина.
75% ІТ-фахівців зареєстровано у великих містах з населенням понад 100 тис. жителів (фактично, це рівень обласних центрів).
Частка жінок серед ІТ-фахівців зростає, хоча і дуже повільно: минулого року серед ІТ-ФОП було 24% жінок, а цього року — 25%.
Дещо вища ймовірність зустріти жінку-фахівця в ІТ у містах-мільйонниках (26% від усіх зареєстрованих ІТ-фахівців), а також у Львівській (29%), Миколаївській (28%) та Харківській (28%) областях.
Зміна кількості ФОП
Кількість ІТ-фахівців в Україні зросла на чверть (інфографіка)
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас