Світовий банк і МВФ запустили тестову криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк і МВФ запустили тестову криптовалюту

Фінтех і Картки
695
Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Світовий банк запустили приватний блокчейн і так звану “квазікриптовалюту” для закритого тестування.
Про це повідомляє Financial Times.
Важливо відзначити, Learning Coin не є класичною криптовалютою, бо не має реальної цінності. Монета створена виключно для освітніх цілей.
Проект, що отримав назву Learning Coin, створений для вивчення можливостей блокчейна і цифрових активів, а монета доступна тільки співробітникам МВФ і Світового банку. Зокрема, вони будуть отримувати цифрові активи за проходження певних етапів освіти — в рамках проекту створять додаток, де співробітники зможуть вивчати різні лекції, відео і аудіо, присвячені цифровим валютам. Після цього організації дозволять їм викупити активи.
Очікується, що це має допомогти співробітникам зрозуміти, як можна використовувати криптовалюту в реальному житті.
Крім того, після завершення тестування Світовий банк і МВФ, можливо, будуть продовжувати використовувати блокчейн для створення смарт-контрактів або боротьби з відмиванням грошей.
“Блокчейн-технології і криптоактиви розвиваються надзвичайно швидко, як зростає і обсяг інформації, пов’язаної з ними. І центробанки, регулятори та фінансові установи повинні визнати дедалі більший дефіцит знань про ці технології серед законодавців, політиків і економістів”, — підкреслили в МВФ.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас