Суд скасував штраф Коболєва на 1,3 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував штраф Коболєва на 1,3 мільярда гривень

Казна та Політика
343
Подільський районний суд Києва скасував рішення Енергетичної митниці Державної фіскальної служби, згідно з яким голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв був оштрафований на 1,3 млрд грн за порушення у поданні митної декларації і несплату ПДВ при постачанні газу нацкомпанії в 2015 році.
Про це йдеться в рішенні суду від 3 квітня 2019 року.
Згідно з постановою Енергетичної митниці ДФС України, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності Коболєва є незабезпечення можливості подання додаткової митної декларації, а також незабезпечення сплати податку на додану вартість при купівлі російського газу в 2015 році.
Фіскали своєю постановою зобов’язали голову правління «Нафтогазу» сплатити штраф у розмірі 300% від суми несплаченого митного внеску – 1,362 млрд грн. У свою чергу, нацкомпанія пояснила, що документи не були надані з об’єктивних причин через те, що газовий контрагент НАКу російський «Газпром» не підписав необхідні документи, оскільки між ними існує суперечка щодо обсягу поставленого блакитного палива.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас